Onze machines

Havatec is dé (internationale) leverancier van sorteer-, bos- en handling-machines voor de snijbloemen industrie. Havatec levert turn-key snijbloemen projecten gebaseerd op low-, mid- en high-tech concepten. Met deze gradaties in techniek is er voor ieder bedrijf een degelijke oplossing die rendement oplevert. Havatec is gespecialiseerd in mechanische oplossingen gecombineerd met haar eigen softwareontwikkeling. De sorteermethoden zijn gebaseerd op X-ray techniek, kleurencamera’s en infraroodstraling. De benodigde kennis zit diepgeworteld in haar eigen personeel, waardoor een hoge innovatiedrift onderscheidend is. Bloemen die wereldwijd verwerkt worden op haar concepten zijn: chrysanten, trosrozen, gerbera’s, tulpen, alstroemeria’s, anjers, calla’s, lelies en vele andere.


Quality Buncher 2.0: het bossen van tulpen

De Quality Buncher is de perfecte oplossing voor kleine en grote tulpenbroeiers. Er is een uitstekende verwerkingscapaciteit te realiseren, zonder afhankelijk te zijn van de vaardigheid van de bossers. De Quality Buncher werkt eenvoudig en doeltreffend met een zeer hoge capaciteit. De te korte tulpen worden automatisch uitgesorteerd.

TulipStar: het automatisch sorteren en bossen van tulpen

De TulipStar heeft zich ruimschoots bewezen als machine waarmee de productie van tulpen iedere dag keurig wordt gesorteerd en gebost. De bos wordt rechtstreeks op de bosband samengesteld. De bladeren worden continu gestrekt gehouden middels een luchtstroom tijdens het samenbrengen van de stelen in de bos.

FloraStar: het sorteren en bossen van diverse bloemen

Met de FloraStar kunnen 10.000 alstroemeria’s per uur worden gesorteerd en gebost. De bloemen worden gesorteerd op lengte, kromming, gewicht, en het aantal knoppen. De steel en de knoppen kunnen verborgen zitten tussen de bladeren, daarom wordt er gebruik gemaakt van X-ray techniek.

MagniFica: nieuwe sorteer- en bosmachine voor diverse bloemen

De MagniFica is de nieuwste sorteer- en bosmachine van Havatec en is geschikt voor diverse bloemen. De machine is gebaseerd op een klem-invoersysteem, welke de bloemen door een inspectiemodule transporteert. Na het samenstellen van de bloembundel wordt de bos op de juiste lengte afgesneden en bij elkaar gebonden.

MonoStar: de verwerking van gerbera's

De MonoStar is een gerbera bosmachine speciaal ontwikkeld om ‘mini’ gerbera’s automatisch te sorteren en te bossen. Deze machine heeft een klant-order gestuurd effect, waardoor de gebruiker snel de instellingen kan wijzigen om de gevraagde orders samen te stellen. Doordat de MonoStar is ontwikkeld in modules kan hij op iedere situatie worden aangepast.

MixStar: de verwerking van gerbera's

De MixStar is net als de MonoStar een gerbera bosmachine speciaal ontwikkeld om ‘mini’ gerbera’s automatisch te sorteren en te bossen. De MixStar sorteert de gerbera’s op kleur, lengte van de steel en oppervlakte van de bloem. De machine is instelbaar in aantal stelen en variëteiten per bos. Met het klant-order gestuurd effect kunnen de instellingen snel gewijzigd worden om de orders samen te stellen.

BulbStar: eenvoud in automatisch zuur scheiden

Tulpenbollen worden automatisch uitgezocht op zuur met de BulbStar. Door de benodigde uitzoek wordt de arbeid gehalveerd en is het eindresultaat vele malen beter. De Bulbstar kan ingezet worden voor het gereed maken van tulpenbollen voor export. Ook is het mogelijk om hem in de broeierij - bijvoorbeeld in een plantlijn - worden geplaatst.

RoyalStar: het bossen en insteken van gerbera's

De RoyalStar is dé bostechniek voor het bundelen van gerberabloemen. Deze techniek biedt de mogelijkheid om de bloemen te bundelen in bossen van minimaal 7 en maximaal 25 stelen. De machine zorgt er zelf voor dat de bloemen verenkeld worden en op een onderling gelijke afstand van elkaar verder verwerkt worden.

CallaStar: het sorteren en bossen van calla's

De CallaStar is de nieuwe standaard sorteer- en bosmachine voor het verwerken van calla’s/zantedeschia's. Deze machine is ontwikkeld in modules zodat er voor ieder een oplossing is passend bij zijn situatie. De calla’s worden op sorteerparameters bemeten en in bufferbakken gedropt of in bosstations ingevoerd en gebonden.

FlowMaster: de semi automatische insteekmachine voor gerbera's

De FlowMaster vertegenwoordigt een nieuw concept insteekmachines. Telers krijgen steeds meer te maken met verschillende verpakkingen voor transport. Daarom is de semi automatische insteeklijn ontwikkelt. De machine is in modules opgebouwd en heeft een universele dozengrijper. Zo kunnen diverse verpakkingen over dezelfde lijn draaien.

Havatec Ontboller: een nieuwe ontbolmethode

De nieuwe ontboller kenmerkt zich door het goed bereikbaar zijn van de draaiende onderdelen. Wegdraaien van de ontboltechniek uit de productstroom is mogelijk zonder het verliezen van instellingen. De nieuwe ontbolmethode zorgt voor nagenoeg geen steel breuk. De steel kan niet meer vast komen te zitten en zal geen vijzels of torpedo’s meer missen.

Vuilafvoersystemen: afvoer van snij- en bolafval

Voor het afvoeren van het vuil zijn er diverse op maat gemaakte vuilafvoersystemen. Dit zijn vooral elevatoren en transportbanden om snij- en bolafval af te voeren. Deze machines worden geleverd in diverse sectoren. De elevatoren zijn uitvoerbaar met en zonder kuubskistschakelaar.

Oogstsystemen: optimale aansluiting met uw machine

Havatec levert in haar projecten de aanvoersystemen van de bloemen. In de oogstsystemen bevinden zich transportbanden, wisselsystemen naar meerdere machines en bochtbanden. Op de oogstsystemen is een eigen besturingssysteem aanwezig, waarmee de optimale aansluiting met de diverse machines wordt gerealiseerd.

Elastiekbinder: voor elke machine een passende binder

Machines van Havatec worden standaard uitgerust met ARC / Havatec binders. Deze binders zijn op Havatec specificaties samengesteld en uitvoerbaar in een linkse en rechtse versie. Alle benodigde onderdelen of nieuwe binders zijn uit voorraad leverbaar. De laatste innovatie binnen de binders is een verlengde arm, zodat een 'hoge' hoes ook vastgebonden kan worden. De binders worden geplaatst als 'stand alone' of in verwerkingslijnen.