TulipMixStar: het automatisch sorteren en kleurbossen van tulpen

Het TulipMixStar concept heeft zich ruimschoots bewezen als machine waarmee de productie van tulpen iedere dag keurig wordt gesorteerd en gebost door middel van vooruitstrevende röntgentechniek. Bij volle capaciteit verwerkt de machine 24.000 tulpen per uur. Met de LED aanduiding op de vakken kan men 2 tot 8 kleuren per bos maken. De snelheid afgestemd op de benodigde arbeid maakt hem zeer rendabel voor broeierijen vanaf 5 miljoen tulpen. De TulipStar levert de laagste kostprijs per tulp en de minste beschadigingen aan blad en steel.

De kracht van de machine is dat er gebruik gemaakt is van hoogwaardige technieken, gecombineerd met de eenvoud van de machine die 16 uur per dag zonder storingen of oponthoud zijn werk doet. De eenvoud van de TulipMixStar komt ook terug in de scherpe prijsstelling. De onderhoudskosten zijn laag en voorspelbaar. De benodigde X-ray techniek voor het herkennen van de tulpenkoppen tussen de bladeren vereist enkele complexe onderdelen. De kans dat deze onderdelen falen is echter klein vanwege de zelf ontwikkelde X-ray camera.

De tulp staat centraal

De bos wordt rechtstreeks op de bosband samengesteld met behulp van LED aanduiding op de band en de bladeren worden continu gestrekt gehouden middels een luchtstroom tijdens het samenbrengen van de stelen in de bos. Behalve als bosmachine heeft de TULIPMIXSTAR zich ook bewezen als sorteermachine. De tulpen worden gesorteerd op lengte en/of gewicht. Ook het uitsorteren van te rijpe tulpen behoort tot de mogelijkheden. De TulipMixStar kan uitgevoerd worden tot 8 sorteringen

Specificaties

  • Machinesnelheid: maximaal 24.000 hangmatten per uur
  • Aantal sorteringen: maximaal 8
  • Aantal sorteringen automatisch gebost: maximaal 2
  • Sorteer- en afkeurcriteria: lengte, gewicht, kromming en rijpheid
  • Aantal stelen per bos: 9 tot 20
  • Aansluiting: 380V / 16A / Perslucht (gedroogd)
  • Binders: 2 ARC Havatec elastiekbinders
  • Inspectie: X-ray - optioneel optische rijpheidsmeting