Over ons

Machines voor de tuinbouw

Havatec is gestart in het jaar 2000 met de ontwikkeling van machines voor de champignonsector. Al snel daarna ontwikkelde Havatec een geavanceerde machine voor het sorteren van bloembollen met behulp van X-ray techniek. Vanaf 2003 heeft Havatec een uitgebreid assortiment van machines voor het automatisch sorteren en bundelen van bloemen en het verpakken van bloemen in dozen. Inmiddels zijn er meer dan 400 machines geïnstalleerd bij tal van grote bloementeeltbedrijven in de wereld. Havatec is uitgegroeid tot het toonaangevende bedrijf in de bloemensector, altijd voorop lopend in techniek maar met behoud van de kernwaarden die horen bij mechanisatie in de tuinbouw: 'Eenvoudig, Betrouwbaar, Betaalbaar'

'HIGH-TEC SIMPLICITY' noemen wij dat, met andere woorden we maken gebruik van hoogwaardige technieken maar we combineren deze met de eenvoud van een machine die 16 uur per dag zonder storingen of oponthoud zijn werk moet doen.

Machines voor food

Vanuit een inmiddels omvangrijke technologie-portefeuille is Havatec in 2009 gestart met de ontwikkeling van diverse machines voor in de Foodsector. Zo is er een 3D X-ray scanner ontwikkeld voor kaas en ontwikkelt Havatec technieken voor het tellen en verpakken van diverse producten.

X-ray en sorteercamera specialisatie

Havatec is gespecialiseerd in X-ray en camera-sorteertechnieken. Behalve de toepassing van deze technieken in diverse inspectietoepassingen heeft Havatec inmiddels ook haar eigen X-ray Line Scan Camera ontwikkeld en loopt Havatec voorop in de ontwikkeling van 3D X-ray inspectie van producten.

Voorbeeld van een x-ray afbeelding waarop beeldherkenning is toegepast:
x-ray bloem x-ray bloem

Tevens is Havatec gespecialiseerd in optische en infrarood camera techniek.

Ontwikkeling machines samen met eindgebruikers

Havatec heeft alle machines, die zij momenteel produceert, ontwikkeld samen met een groep van potentiële eindgebruikers. Deze groep varieert per project van 1 tot 30 partijen, en is een waarborg voor de uiteindelijke marktpotentie van de te ontwikkelen machine. Partijen participeren en kijken nadrukkelijk mee over onze schouders, wat er voor zorgt dat het eindresultaat optimaal voldoet aan de wensen van de eindgebruikers.

Productie en service

In 2008 heeft er een herindeling plaats gevonden van engineering en productie. Het maken van productietekeningen, de inkoop van onderdelen, de assemblage, de kwaliteitscontrole en de aftersales/service zijn herkenbare identiteiten binnen het bedrijf met elk hun eigen verantwoordelijkheden. Samenwerkend in een naadloos geheel van hoogwaardige vakmensen.

Perfecte nazorg en service

Havatec hecht veel waarde aan service en aftersales. Uiteindelijk is het van belang dat de klant minimaal 10 jaar met de machines rendement kan maken. Na aankoop start een intensieve samenwerking die zorgt dat de klant tevreden is. Havatec staat garant voor een snelle, flexibele en daadkrachtige service-afdeling, waarbij machine stilstand tot een minimum wordt gebracht. Alle klanten kunnen hierbij hun eigen afspraken maken, variërend van uurtje factuurtje tot een all-inclusive service contract.

Havatec BV

Havatec Colombia, Daniel Hoyos