Onze machines

Havatec is dé (internationale) leverancier van sorteer-, bos- en handling-machines voor de snijbloemen industrie. Havatec levert turn-key snijbloemen projecten gebaseerd op low-, mid- en high-tech concepten. Met deze gradaties in techniek is er voor ieder bedrijf een degelijke oplossing die rendement oplevert. Havatec is gespecialiseerd in mechanische oplossingen gecombineerd met haar eigen softwareontwikkeling. De sorteermethoden zijn gebaseerd op X-ray techniek, kleurencamera’s en infraroodstraling. De benodigde kennis zit diepgeworteld in haar eigen personeel, waardoor een hoge innovatiedrift onderscheidend is. Bloemen die wereldwijd verwerkt worden op haar concepten zijn: chrysanten, trosrozen, gerbera’s, tulpen, alstroemeria’s, anjers, calla’s, lelies en vele andere.


Havatec Wave: volautomatisch sorteer bosmachine

De WAVE, de nieuwe volautomatische sorteer bosmachine uit de reeks machines van Havatec. Met de Havatec WAVE kunnen diverse snijbloemen worden verwerkt; onder andere Delphinium, Alstromeria, Gladiola’s, Chrysanten, Lelies tot mooie bossen op lengte.

Quality Buncher 2.0: het bossen van tulpen

De Quality Buncher is de perfecte oplossing voor kleine en grote tulpenbroeiers. Er is een uitstekende verwerkingscapaciteit te realiseren, zonder afhankelijk te zijn van de vaardigheid van de bossers. De Quality Buncher werkt eenvoudig en doeltreffend met een zeer hoge capaciteit. De te korte tulpen worden automatisch uitgesorteerd.

TulipStar: het automatisch sorteren en bossen van tulpen

De TulipStar heeft zich ruimschoots bewezen als machine waarmee de productie van tulpen iedere dag keurig wordt gesorteerd en gebost. De bos wordt rechtstreeks op de bosband samengesteld. De bladeren worden continu gestrekt gehouden middels een luchtstroom tijdens het samenbrengen van de stelen in de bos.

FloraStar: het sorteren en bossen van diverse bloemen

Met de FloraStar kunnen 10.000 alstroemeria’s per uur worden gesorteerd en gebost. De bloemen worden gesorteerd op lengte, kromming, gewicht, en het aantal knoppen. De steel en de knoppen kunnen verborgen zitten tussen de bladeren, daarom wordt er gebruik gemaakt van X-ray techniek.

MagniFica: nieuwe sorteer- en bosmachine voor diverse bloemen

De MagniFica is de nieuwste sorteer- en bosmachine van Havatec en is geschikt voor diverse bloemen. De machine is gebaseerd op een klem-invoersysteem, welke de bloemen door een inspectiemodule transporteert. Na het samenstellen van de bloembundel wordt de bos op de juiste lengte afgesneden en bij elkaar gebonden.

MonoStar: de verwerking van gerbera's

De MonoStar is een gerbera bosmachine speciaal ontwikkeld om ‘mini’ gerbera’s automatisch te sorteren en te bossen. Deze machine heeft een klant-order gestuurd effect, waardoor de gebruiker snel de instellingen kan wijzigen om de gevraagde orders samen te stellen. Doordat de MonoStar is ontwikkeld in modules kan hij op iedere situatie worden aangepast.

MixStar: de verwerking van gerbera's

De MixStar is net als de MonoStar een gerbera bosmachine speciaal ontwikkeld om ‘mini’ gerbera’s automatisch te sorteren en te bossen. De MixStar sorteert de gerbera’s op kleur, lengte van de steel en oppervlakte van de bloem. De machine is instelbaar in aantal stelen en variëteiten per bos. Met het klant-order gestuurd effect kunnen de instellingen snel gewijzigd worden om de orders samen te stellen.

BulbStar: eenvoud in automatisch zuur scheiden

Tulpenbollen worden automatisch uitgezocht op zuur met de BulbStar. Door de benodigde uitzoek wordt de arbeid gehalveerd en is het eindresultaat vele malen beter. De Bulbstar kan ingezet worden voor het gereed maken van tulpenbollen voor export. Ook is het mogelijk om hem in de broeierij - bijvoorbeeld in een plantlijn - worden geplaatst.