MagniFica: nieuwe sorteer- en bosmachine voor diverse bloemen

De MagniFica is de nieuwste sorteer- en bosmachine van Havatec en is geschikt voor diverse bloemen. De machine is gebaseerd op een geoctrooieerd klem-invoersysteem, welke de bloemen door een inspectiemodule transporteert. Na het samenstellen van de bloembundel wordt de bos op de juiste lengte afgesneden en bij elkaar gebonden.

De bloemen worden in het juiste bosstation geplaatst, waarin de bloemenbundel, volgens de geprogrammeerde sorteerparameters, wordt samengesteld. Als de bos is samengesteld, wordt deze op een bosverzamelband neergelegd. De bosverzamelband bestaat uit een vast mes, met 1 of 2 elastiekbinders. De bosstations verzorgen het op de juiste lengte neerleggen van de bos t.o.v. het snijmes. Zodra de bos op de juiste lengte is afgesneden, zal d.m.v. 1 of 2 elastiekbinders een elastiek gebonden worden. De bossen bloemen worden vervolgens verder getransporteerd op een bosverzamelband.

Innovatie

De MagniFica zorgt voor een comfortabele workflow waarbij arbeid bespaard wordt en de sorteerkwaliteit toeneemt. Bovendien kan er klantorder gestuurd worden gewerkt, iets wat zonder deze machine niet is te doen. Deze machine kan volautomatisch grote bloemen verwerken tot mixbossen of diverse soorten tegelijk. De werking en het design is uniek in de tuinbouw, nooit eerder is er zoveel energie gestoken in het uiterlijk. Bovendien bevat deze machine 2 nieuwe octrooien.

"The order maker for heavy flowers"

Specificaties

  • Modulair systeem
  • Capaciteit: 6.000 bloemenklemmen per uur
  • Bosstations: Klantspecifiek
  • Camerasysteem: Optische/infrarood camera’s afgestemd op product
  • Binders: 2 ARC Havatec elastiek binders