TulipStar: het automatisch sorteren en bossen van tulpen

Het TulipStar concept heeft zich ruimschoots bewezen als machine waarmee de productie van tulpen iedere dag keurig wordt gesorteerd en gebost door middel van vooruitstrevende röntgentechniek. Bij volle capaciteit verwerkt de machine 16.000 tulpen per uur. De snelheid afgestemd op de benodigde arbeid maakt hem zeer rendabel voor broeierijen vanaf 5 miljoen tulpen. De TulipStar levert de laagste kostprijs per tulp en de minste beschadigingen aan blad en steel.

Tulpenbroeiers kiezen massaal voor TulipStar

De populariteit van de TulipStar maakt grote sprongen. Aansprekende tulpenbroeiers hebben er in 2016 één of meerdere aangeschaft, neem bijvoorbeeld Germaco, Wesselman Flowers, M.T. Burger Bloembollen, Maliepaard Bloembollen bv, Boot Flora en Breg Tulpen. Leuk om te weten: voor Germaco is dit TulipStar nummer zeven en voor Wesselman Flowers nummer vier en vijf. Ook in het buitenland zijn ze zeer in trek.

De kracht van de machine is dat er gebruik gemaakt is van hoogwaardige technieken, gecombineerd met de eenvoud van de machine die 16 uur per dag zonder storingen of oponthoud zijn werk doet. De eenvoud van de TulipStar komt ook terug in de scherpe prijsstelling. De onderhoudskosten zijn laag en voorspelbaar. De benodigde X-ray techniek voor het herkennen van de tulpenkoppen tussen de bladeren vereist enkele complexe onderdelen. De kans dat deze onderdelen falen is echter klein vanwege de zelf ontwikkelde X-ray camera.

De tulp staat centraal

De bos wordt rechtstreeks op de bosband samengesteld en de bladeren worden continu gestrekt gehouden middels een luchtstroom tijdens het samenbrengen van de stelen in de bos. Behalve als bosmachine heeft de TULIPSTAR zich ook bewezen als sorteermachine. De tulpen worden gesorteerd op lengte en/of gewicht. Ook het uitsorteren van te rijpe tulpen behoort tot de mogelijkheden. De TulipStar kan uitgevoerd worden tot 3 sorteringen, waarvan er 2 automatisch worden gebost.

"Today already full speed with the #tulips #havatec"

@ceestulip

Specificaties

  • Machinesnelheid: 16.400 hangmatten per uur
  • Aantal sorteringen: maximaal 3
  • Aantal sorteringen automatisch gebost: maximaal 2
  • Sorteer- en afkeurcriteria: lengte, gewicht, kromming en rijpheid
  • Aantal stelen per bos: 5 tot 15
  • Aansluiting: 380V / 16A / Perslucht (gedroogd)
  • Binders: 2 ARC Havatec elastiekbinders
  • Inspectie: X-ray - optioneel optische rijpheidsmeting